Op zoek naar golfplaten?

Golfplaten kennen veel toepassingen. Het is een ideaal materiaal om te gebruiken voor daken. Denk hierbij aan daken van stallen en schuren, maar ook van bedrijfshallen, kantoorpanden of loodsen. Tegenwoordig zien we ze steeds meer terugkomen in de woningbouw.

Er zijn meerdere soorten golfplaten. Misschien wel de bekendste zijn degene die zijn gemaakt van vezelcement. Deze platen worden vervaardigd van PVA kunststof vezels en vervolgens met cement gebonden. In het midden van het kunststof bevinden zich veiligheidsstrips van polypropyleen. Door de toevoeging van deze strips wordt het risico op doorvallen sterk verminderd.

Voordelen van vezelcement platen

Platen die zijn gemaakt middels vezelcement hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Vezelcement is ten eerste brandwerend en onderhoudsarm. Daarnaast is het erg duurzaam materiaal, dus het gaat lang mee.

Vezelcement is vormvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Verder is het vochtregulerend. Dit komt door de poriënstructuur van het materiaal, wat het vocht reguleert door opname en verdeling van water. Vezelcement is ten slotte asbestvrij, milieuvriendelijk en recyclebaar.

Stalen platen

Een ander materiaal waarvan de platen kunnen worden geproduceerd is van staal. Stalen platen kunnen niet alleen worden gebruikt voor de constructie van daken, maar ook voor die van wanden. Metalen varianten zijn daarnaast zeer voordelig ten opzichte van andere materialen. Deze goedkope prijs komt doordat het materiaal zelf relatief goedkoop is, maar ook erg licht qua gewicht.

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top